Vojkan Krstić uručio prikupljena sredstva arhimandritu Jovanu Gardoviću

03.09.2018.

VIŠEGRAD – Odmah nakon izvanredno organizovane dobrotvorne večeri u hotelu “Višegrad”, u nedelju, 2. septembra 2018. godine, jutros je, Vojkan Krstić, poznati humanista i biznismen iz Beograda, u manastiru Dobrunska Rijeka uručio je arhimandritu Jovanu Gardoviću prikupljena sredstva za sanaciju šteta od požara na manastirskom konaku.

Na ovoj večeri 64 dobrotvora iz Višegrada i drugih gradova Republike Srpske i Srbije darivala su 17.590 KM i 3.260 Evra, tako da je uz lični prilog Krstića u iznosu od 1.000 Evra ukupan iznos donacije premašio 25.000 KM.

-Imao sam iuzetnu čast da budem domaćin ove dobrotvorne večeri i da, pre svega, na jednom mestu okupimo ljude koji su pokazali veliku humanost, rekao je Krstić.

Na ovom daru zahvalio se arhimandrit Jovan Gardović, iguman manastira Svetog Oca Nikolaja u Dobrunskoj ijeci, ističući veliki doprinos Vojkana Krstića koji je ovim činom još jednom dokazao da je istinski humanista.

-Pored Vojkana Krstića, koji je organizovao ovo veče zahvalni smo svim pojedincima i organizacijama koji su mu pomogli da to bude na visokom nivou, te brojnim drugim firmama, organizacijama i pojedincima na ličnim prilozima u novci ili uslugama, naglasio je arhimandrit Gardović.

U znak zahvalnosti arhimandrit Gardović je Krstiću darivao najnovije kapitalno izdanje Izdavačke kuće “Dabar”, knjigu “ŽITIJE SVETIH SRBA”.

Ovom prilikom Vojkan Krstić je obećao pomoć u organizaciji Malih sokolskih igara i tradicionalnog Sokolovog turnira u malom fudbalu u Vardištu.