Dječija nedjelja u Rogatici – Osnovci na meskenbalu [FOTO]

03.10.2018.

ROGATICA – U okviru Dječije nedjelje koju i ove godine provodi Crveni krst Republike Srpske u prvoj sedmici oktobra, danas poslije podne, u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici održan je maskenbal i žurka. Učestvovalo je preko 200 učenika iz po četiri odjeljenja prvih i trećih i tri iz drugog razreda centralne škole, a došlo je, predvođeni učiteljicom Minjom Mališić, i svih devet učenika iz Područnog odjeljenja u Brankovićima i dva sa Borika.

Svi oni došli su u živopisnim kostimima i sa maskama koje asociraju na nekog od brojnih dječijih junaka iz bajki ili crtanih filmova za djecu. Bilo je gusara, Betmena, Nindža kornjača, kauboja, vanzemaljaca, štrumfova, ali i Crvenkapica, prinčeva i princeza, vukova, buba mara, leptirića, pepeljuga pa čak i djeda mrazeva uz Miholjsko ljeto. Bilo ih je u starim narodnim nošnjama, sa prvim šminkama i samaskama drugih likova iz dječije i mašte njihovih mama, tata, baka i djedova koji su ih iz gledališta pomno pratili i zdušno podržavali.

Ovogodišnja Dječija nedjelja, maskenbal i žurka koje smo, uz muziku i dječije šlagere, danas organizovali pod motom „Vjerujem u sebe“ imaju za cilj razvoj svijesti o značaju samopouzdanja kod djece i njihovog društvenog položaja. Mislim da smo u tome u potpunosti uspjeli. Sat i više koliko je žurka trajala djeca su se igrala, družila, pjevala i radovala, rekla je na kraju ove manifestacije pedagog u Školi Dijana Gojković.