Krštenje rogatičkih trojki uz drugi rođendan

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. oktobra 2018. 058.ba

ROGATICA – Ponosni roditelji Jovana i Darko i cijela porodica Žižović u Rogatici danas su slavili. Povod je drugi rođendan njihovih Teodora, Anastasije i Mie, prvih rogatičkih trojki koje su na svijet došle u Univerzitetskoj bolnici Foča 14. oktobra 2016. na veliki praznik Pokrov Presvete Bogorodice i njihovo krštenje.

Ovaj sveti čin u hramu Svete Trojice u Rogatici, u prisustvu kuma Slađana Sorka i njegovih kćerki Marije i Darije i više članova uže i šire familije Žižović, prijatelja i poznanika obavili su sveštenici, protojereji-stavrofori, Novica Ćebić i Predrag Masal. Da podsjetimo, radi se o prvim trojkama koje su došla u Rogaticu nakon posljednjeg Odbrambeno-oslobodilačkog rata. Na svijet ih je donijela majka Jovana uz Božiju pomoć i vantjelesnu oplodnju.

Ne zna se, priča srećni otac Darko, ko je bio srećniji, mi roditelji ili naši roditelji. Poslije osam godina čekanja svi smo dobili ono što smo željeli, nasljednike. Hvala Bogu djeca su zdrava i čila, dobro rastu i već poodano došle su i prve riječi – mama, tata, deda, baka i druge, posebno kod mezimica Anastasije i Mije.

Ovom prilikom, naglašava Darko, u ime moje supruge i mene, želim da se zahvalim prije svega mojim roditeljima koji su nam velika podrška u odgajanju djece. Hvala i svim drugim koji nam na bilo koji način pomažu da djecu podignemo na noge. Posebnu zahvalnost dugujemo kumu Slađanu, koga je naš Teodor danas posebno oznijio.

Sveštenik i starješina crkve u Rogatici Predrag Masal reče da se ovoga puta u hramu čula prekrasna sinfonija od plača trojki Žižovića. Daće Bog da ovakve „svirke“ u našem hramu bude još više i još češće.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: