Rogatička biblioteka dobila preko 330 novih knjiga

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 29. октобра 2018. 058.ba

ROGATICA – Narodna biblioteka „Vojislav Lubarda“ u Rogatici bogatija je za 334 nove knjige. Iz kabineta načelnika opštine Milorada Jagodića dobila je 256 naslova među kojim je 31 knmjiga koje do sada nije imala ova kulturna ustanova iako se može pohvaliti sa impozantnim brojem od skoro 36.000 naslova u odjeljenju dječije literature, za odrasle, zavičajnu zbirku i odsjek strane literature.

Među knjigama koje su došle iz opštine, reče direktorka Biblioteke Minja Krsmanović, posebno je vrijedna Monografija hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu. Tu su i tri toma knjige „Golgota srpskog naroda od 1941 do 1957“ čiji je autor Momir Krsmanović i „Jugoslavija u plamenu“ koju su zajedno napisali Radomir Smiljanić i Momir Krsmanović i više drugih knjiga čiji su autori uglavnom iz Srbije i Republike Srpske.

Na tek završenom 63. sajmu knjiga u Beogradu zahvaljujući podršci načelnika opštine Milorada Jagodića boravile su direktorka i dvije radnice Biblioteke i kupile i donijele 78 novih knjiga od čega 42 knjige za dječije i 36 za odjeljenje odraslih.

Među knjigama za odrasle, rekoše u Biblioteci, nalazi se najnoviji roman Ljiljane Habijanović-Đurović „So zemlji“, zatim „Bezdno“ za koga je njen autor Svjetlana Velmar-Jankvić dobila Ninovu nagradu za 2018., te „Aleksandar od Jugoslavije“ Vuka Draškovića i knjige nekoliko drugih više i manje poznatih autora.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: