Udruženje „Rastimo srećno“ dobilo opremu i inventar

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 06. oktobra 2018. 058.ba

ROGATICA – Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“, koje okuplja oko 40 registrovanih članova, juče je dobilo vrijedan poklon.

Mikrokreditna organizacija „Partner“, preko svojih predstavnika u kancelariji u Rogatici, koja „pokriva“ najveći dio istočnog dijela Republike Srpske, poklonila mu je računar sa potrebnom opremom i 13 modernih stolica.

Predsjednik Udruženja Mile Ćebić uz veliku zahvalnost „Partneru“ što je baš njih odabrao da se nađu na spisku za dodjelu ove pomoći i naglasio da im je ona dobro došla jer im je računar neophodno potreban za rad defektologa koji radi sa njihovim članovima. A što se tiče stolica, one će zamijeniti veći broj onih koje su uzete na revers od drugih subjekata.

Sa ovom opremom i igraonicama, koje smo nedavno otvorili iz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta, Mladih socijaldemokrata i drugih ljudi dobre volje, za igru naše i sve djece u Rogatici i okolini, učinićemo korak više na njihovoj socijalizaciji okupljajući se u našim prostorima. Na tom putu biće nam lakše ako u Domu zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ za stalno zaposle jednog defektologa. To bi omogućilo i formiranje centra za mentalno zdravlja koji je i te kako potreban našoj opštini.

Ćebić je posebno naglasio podršku koju Udruženje dobiva od lokalne zajednice na čelu sa načelnikom opštine Miloradom Jagodićem.

Još da kažemo da je „Partner“, kao mikrokreditna organizacija, nedavno donirao sličan poklon i Udruženju voćara u Rogatici, a prisutan je i u dosta drugih opština Republike Srpske i Federacije BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: