Ženski odbojkški klub „Mladost“ dobio vrijedan poklon

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. oktobra 2018. 058.ba

ROGATICA – U ženskom odbojkaškom klubu „Mladost“ u Rogatici, članu Druge ženske odbojkaške lige Republike Srpske, održana je mala svečanost. Povod je bio predaja komplet opreme za 15 odbojkašica seniorske ekipe u vrijednosti od preko 8000 maraka, koje im je poklonio načelnik opštine Milorad Jagodić u ime Opštinske uprave.

U opremi, koju je simbolično u ime svojih saigračica iz ruku načelnika opštine primila Anđela Janković, tehničar u ekipi, nalaze se dresovi, trenerke, jakne, patike, čarape i sve to u sportskoj torbi sa logom kluba koji je dobio i 20 odbojkaških lopti za treninge i igranje utakmica.

Zahvaljujući se na prijemu ovog vrijednog poklona Ivana Nikolić, predsjednica kluba, istakla je da klub ima punu podršku načelnika opštine i da je to već dalo dobre rezultate. To se odrazilo i na popularizaciji kluba kod mlađih kategorije i umjesto što smo uz preuzimanja kluba prije dvije godine imali 30-tak odbojkašica, sada imamo preko 100 djevojčica od nižih razreda osnovne škole do srednjoškolki pa i djevojaka koje svoje slobodno vrijeme poklanjaju klubu i odbojci u svom gradu i opštini.

Načelnik opštine Milorad Jagodić rekao je da opština u granicama mogućnosti pomaže i pomagaće svim sportskim kolektivima na području opštine. Za uzvrat tražimo da se igra u granicama fizičkog i stručnog dostignuća, ali i dostojno prezentovanje sporta i opštine čije boje branite.

Načelnik je obavijestio odbojkašice i ostale prisutne ovoj maloj svečanosti da su u toku pripreme za izgradnju sportske dvorane u sklopu Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“, koja bi, ako sve bude išlo prema planu, trebalo da bude predata sportistima na korišćenje tokom 2020. godine.

Odbojkašice Mladosti, koje su u velikom broju prisustvovale primo-predaji sportske opreme, oduševljene su dobijenim poklonom. Gorana Sorak, koja odbojku igra već duže vrijeme, reče da je ovo prvi put da dobiju ovakav poklon. Nama ostaje obaveza da ga opravdamo što boljim takmičarskim rezultatima i dostojnim ponašanjima tokom utakmica, prije i poslije njih.

Svečanost u Odbojkaškom klubu poslužila je da klub, prema odluci Upravnog odbora, za podršku u radu uruči prigodne zahvalnice. Dobili su ih Milorad Jagodić, ŠG „Sjemeć“, Dom zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, Centar za kulturu i sport „Radenko Mišević“ i Grafički salon „Sigma“, a Milorad Jagodić je istovremeno proglašen za počasnog člana kluba.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,