Dodik: Ključni projekat dovođenje banjske vode cjevovodom do Andrićgrada i šire (VIDEO)

SRNA - 10. новембра 2018. 058.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Višegrad o tome kako poboljšati kapacitete i ponudu ove lokalne zajednice koju bi trebalo proširiti na banjski dio.

– Potrebno je učiniti sve da poboljšamo kapacitete i ponudu samog Višegrada i da to proširimo i na banjski dio. Јedan od osnovnih projekata jeste da banjska voda putem cjevovoda bude transportovana do Andrićgrada i šire i da se tu grade novi sadržaji – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka, kojem je prisustvovala i premijerka Srpske Željka Cvijanović.

On je rekao da ga raduje što je projekat izgradnje Andrićgrada „veoma živ“.

– Sjećam se da nije bilo ničega kada smo prvi put došli na ovo mjesto gdje je sada Andrićgrad. Sve smo to uradili naporima dobrih ljudi ovdje u Višegradu, koji su pomagali na republičkom nivou, te ozbiljnim pristupom i radom koji je pokazivao Emir Kusturica bez čije se uloge ovdje ne bi moglo ništa uraditi – istakao je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, zahvalio se na uspješno provedenim izborima u ovoj lokalnoj zajednici i na radu koji je ovdje dao rezultate, te izrazio uvjerenje da će tako biti i ubuduće i da će zajedničkim naporima opština i Republika ostvariti dodatne uspjehe.

Predsjednik Srpske rekao je da je danas posjetio i opštinu Rudo, čiji načelnik Rato Rajak nije želio da implementira 250.000 KM koje je za ovu lokalnu zajednicu odobrila Vlada Republike Srpske.

– To ne doprinosi nikome. Ne treba propuštati prilike i šanse. Sa našim ljudima u Rudom razgovaraćemo šta dalje raditi – istakao je Dodik.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su sa predsjednikom Dodikom i premijerkom Cvijanović razgovarali o novim projektima za opštinu Višegrad.

– U prethodnom periodu smo od Vlade Republike Srpske i od predsjednika dobili određena sredstva koja smo usmjerili ka izgradnji vodovoda i kanalizacione mreže. Naredne godine počinjemo sa novim projektima – rekao je Đurević.

On je zahvalio u svoje ime i u ime građana na pomoći i podršci koju Višegrad ima od Vlade Srpske.

Đurević je napomenuo da su Dodik i Cvijanovićeva da su veoma dragi gosti u Višegradu i dodao da će saradnja biti nastavljena na dobrobit svih građana.

Sastanku su prisustvovali i šef Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske Pero Petrović i odbornik u Skupštini opštine Višegrad Darko Andrić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,