Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

09.11.2018.

Dom Zdravlja Novo Gorazde

NOVO GORAŽDE – Dom zdravlja u Novom Goraždu već godinama radi u veoma teškim uslovima. Uz velika dugovanja, rad ove ustanove zadovoljava samo osnovne potrebe pacijenata. Međutim, da još uvijek postoje ljudi koji pomažu u ovakvim situacijama pokazala je jučerašnja donacija sanitetskog vozila našem zdravstvu.

„Ovo je dobro došlo jer su vozila koja imaju već dotrajala“ rekao je Novak Gavrilović, pacijent koji tri puta sedmično mora na dijalizu bubrega u Foču.

U Novom Goraždu ima oko 1.300 registrovanih pacijenata i 2.900 hitnih slučajeva, među njima i povratnici iz Federacije BiH, kao i saobraćajne nezgode na saobraćajnoj magistrali.

„Radi se o hronično oboljelim starim pacijentima za koje nam je u svakom trenutku potrebno vozilo da bi pacijentima mogli da pruže adekvatnu medicinsku zaštitu“ rekla je Tanja Kundačina, direktor JU „Dom zdravlja“ Novo Goražde.

Novim sanitetskim vozilom zadovoljni su i zahvalni radnici ove ustanove, ali prvenstveno pacijenti kojima je svakodnevno potrebna medicinska pomoć.

Vozilo u vrijednosti od 25.000 KM donacija je Udruženja sarajevsko-romanijskih Srba iz Toronta i „Stefan Vukčić Kosača“ iz Kičinera.