Izgradnja bazena za kupanje u Rogatici – Druga faza dobro napreduje

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. novembra 2018. 058.ba

ROGATICA – Nedavni potpisani ugovor između načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića i direktora AD „Romanijaputevi“ Mirka Pandurevića o izgradnji druge, završne, faze bazena za kupanje vrijednosti 691.000 maraka, zahvaljujući lijepom vremenu, uspješno se realizuje i radovi napreduju iznad očekivanja.

Kako reče Stevan Batinić, šef radilišta, „mali“, odnosno bazen za djecu i neplivače, čija veličina je 12×8 metara je najvećim dijelom urađen. Ostalo je da se još urade fini radovi na unutrašnjem dijelu školjke.

Veliki bazen je završen u prvoj fazi, a u toku su radovi na i oko pratećeg objekta u kome će biti mašinsko postrojenje iz koga će se regulisati protok i temperatura vode u „velikom“ i „malom“ bazenu.

Na ovom objektu, čija veličina je 30×10,30 metara, urađeni su vanjski zidovi i u toku su radovi na izradi krovne konstrukcije koja je došla nakon izmjene projekta zgrade. Narednih dana slijedi izrada pregradnih zidova u unutrašnjem dijelu zgrade i taj posao biće završen najviše za 7 radnih dana kada će se stvoriti uslovi za početak ugradnje filtera za prečišćavanje vode.

Radi se, naglasio je Batinić, o tri filtera koji će biti u već pripremljenim prostorijama u podrumu zgrade. Kad se oni montiraju zatvoriće se krug cirkulacije vode od bazena do filtera i ponovnog vraćanja prečišćene vode u bazene. I taj proces nadamo se da ćemo uskoro vidjeti.

Sve u svemu, izvjestan je kraj izgradnje bazena čiji početak je bio 2016. U pitanju je investicija od 1,5 miliona maraka od kojih je dio iz vlastitih budžetskih sredstava, a dio je obezbijeđen zaduženjem opštine putem obveznica, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić uz napomenu da se Rogatičani mogu spremati za kupanje sa prvim ljetnim danima 2019. godne.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: