Kod maloljetnika pronađena veća količina novca bez porijekla

19.11.2018.

Policija

FOČA – Fočanska policija pronašla je kod maloljetnika koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao automobilom veću količinu novca koji nema porijeklo, a za koji postoji osnov sumnje da je proistekao iz krivičnog djela prevara, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici zaustavili i kontrolisali sedamnaestogodišnjaka iz Foče, koji je upravljao putničkim vozilom „golf 4“, u petak, 16. novembra, oko 21,10 časova u ulici Maka Dizdara u Foči, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja.

Maloljetnik je upravljao motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, a prilikom saobraćajne kontrole dobrovoljno je predao policijskim službenicima gumenu palicu, gasni pištolj i metke za pištolj, te veću količinu novca u različitim apoenima.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u skladu sa odredbama o Zakonu o postupanju sa maloljetnicima, u cilju prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela prevara, falsifikovanja isprave i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje od lica D.N. /19/ iz Foče, vlasnika putničkog motornog vozila „golf 4“, privremeno je oduzeto pomenuto vozilo zbog postojanja osnova sumnje da potiče iz krivičnog djela prevara.

Dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela je u toku.