Mali folkloristi u Domu staraca

07.11.2018.

ROGATICA – Narodna biblioteka „Vojislav Lubarda“ i Dom za starija lica „Sunce“ u Rogatici već više godina njeguju saradnju na način da su vrata Biblioteke uvijek otvorene za štićenike Doma i kroz organizaciju malih kulturno-zabavnih događanja za korisnike ove ustanove.

Jedan od tih događaja bila je i sinošnja posjeta Domu najmlađih folklorista KUD-a Udruženja za očuvanje tradicije „Stara Gora“ koji su u organizaciji Biblioteke u Domu „Sunce“ izveli prigodan program.

Ovoga puta najmlađi ansambl „Stare Gore“, koga sačinjavaju uglavnom predškolci i učenici prvih razreda osnovne škole, igrali su kola prilagođena dječijem uzrastu i na naše zadovoljstvo, stekli smo dojam, da smo postigli cilj. Dobili smo dosta aplauza i razgalili srca većeg broja prisutnih baka i deka koji svoje treće doba provode u ovoj ustanovi. Pored folklorista, koji u KUD-u uče prve korake narodnih igara, nastupili su i mladi recitatori Božana Petković, Tijana Kanostrevac, Petar Krunić, Janja Stanišić i Vanja Bojat, a poznatu dječiju pjesmicu „Buba mara“ otpjevala je Simona Rutešić, rekao je stručni rukovodilac u KUD „Stara Gora“ Milenko Kušić.

Toplo pozdravljani od baka i deka, mališani iz „Stare Gore“ obećali su ponovni dolazak nekom drugom prilikom i sa bolje uigranim koreografijama, a za uzvrat ponuđeni su slatkišima, voćem, sokovima i grickalicama.

I na ovom gostovanju u Domu „Sunce“, Biblioteci i „Staroj Gori“ zahvalio se direktor Radomir Ćućula, a što je zanimljivo, jedan broj štićenika djeca su posjetila u njihovim sobama i tom prilikom, kako su rekla, prvi put su se „vozila“ u liftu.