Pametne stepenice za bolju pismenost đaka i u OŠ „Jovan Dučić“ u Čajniču

05. novembra 2018. 058.ba

ČAJNIČE – Savjet učenika OŠ “Jovan Dučić” Čajniče, realizovao je ovih dana zanimljivu akciju pod nazivom “Pametne stepenice”.

Na školskim stepenicama su sa lijeve strane ispisane netačne riječi (srbski, sumljam, samnom itd.), dok su sa desne napisane njihove ispravne verzije (srpski, sumnjam, sa mnom…). To su riječi koje djeca najčešće griješe u pisanju.

Psiholog Bobana Živković kaže da je na ideju za realizovanje ove aktivnosti došla zajedno sa Savjetom učenika OŠ.
ona je dodala da su ideju preuzeli sa interneta a cilj je bio da na slikovit i očigledan način skrenu pažnju na važnost pravilnog pisanja.

„Ovo stepenište izazvalo je oduševljenje kod djece, nastavnika a i kod roditelja, jer predstavlja zabavan način za učenike da nauče kako se pravilno izgovaraju i pišu riječi koje svakodnevno koriste“- kaže Bobana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: