Posječeno drveće u Njegoševoj ulici

Radio Foča - 01. novembra 2018. 058.ba

FOČA – Radnici fočanskog preduzeća „Pavgord“ posjekli su danas, kako je Radio Foči potvrđeno – bez odobrenja nadležnih organa, dva stabla breze i jedno stablo lipe na zelenoj površini u Njegoševoj ulici u Foči.

Stabla su posječena sa površine koja se nalazi uz parking ispred hotela „Zelengora“ u centru grada.

Intervenisala je komunalna policija i u skladu sa Odlukom o komunalnom redu izreći će novčane kazne radnicima koji su izvršili nelegalnu sječu drvoreda, kao i nalogodavcu – preduzeću „Pavgord“, potvrdio je načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekciju Gordan Drakul.

„Komunalni policajci su zatekli radnike, koji su u izjavi naveli da su sječu izvršili po nalogu preduzeća „Pavgord“. Izdaćemo prekršajne naloge i izvršiocu posla, kao i preduzeću koje je naložilo da se to uradi. Kazne su od 500 do 10.000 KM za preduzeće, za fizičko lice od 150 do 300 KM“, kaže Drakul.

On je naveo da nije važno da li je riječ o javnoj ili privatnoj površini.

„Oko ove površine, koliko nam je poznato, vodi se sudski spor da li je privatna ili javna, ali bez obzira na to u Odluci o komunalnom redu je precizirano- ako se posiječe drveće bilo na privatnoj ili javnoj površini bez saglasnosti nadležnog opštinskog organa, da je to prekršaj. Inspektori su na licu mjesta konstatovali da nisu imali odobrenje nadležnog organa niti opštinske komisije za sječu i uklanjanje drveća“, rekao je Drakul.

U opštinskoj komisiji nadležnoj za održavanje drvoreda potvrđeno je da je sječa ukrasnih stabala u Njegoševoj ulici izvršena bez njihove saglasnosti.

Vlasnik „Pavgorda“ Gordan Pavlović, u telefonskom razgovoru za Radio Foču, tvrdi da je drveće bilo trulo i da je predstavljalo opasnost za prolaznike i automobile na parkingu, te da je posječeno po nalogu inspekcije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: