Sportskim turnirima obilježen Dan srednjoškolaca u Čajniču

19. novembra 2018. 058.ba

ČAJNIČE – Predstavnici Savjeta učenika SŠC „Petar Petrović Njegoš“ već nekoliko godina obilježavaju Međunarodni Dan srednjoškolaca, kao spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. godine strijeljani bez suđenja, ali ovaj dan je povezan i sa Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.

Povodom toga organizovali su jednodnevni odbojkaški i košarkaški turnir gdje su učestvovali svi razredi ove škole.
Pobjednici u odbojci su: gimnazijalcdž četvrtog razreda, a drugoplasirani su treći gimnazije.
I u košarci najbolji su bili gimnazijalcdž četvrtog razreda, a drugo mjesto pripalo je trećem razredu gimnazije.

Predstavnik Savjeta učenika SŠC „Petar Petrović Njegoš“ Đurđica Simović rekla je novinarima da se povodom Dana srednjoskolaca koji se praznuje od 2009 godine, oni, kao Savjet ucenika SŠC „Petar Petrović Njegoš“ Čajniče su održali turnire u kosarci i odbojci i na taj nacin su zeljeli da aktiviraju mlade ali i da se zabave.

Ovaj Dan pored svrhe sjećanja ima i cilj da aktiviramo mlade i da ih podstaknemo na prave vrijednosti“istakla je Đurđica.
Ona je dodala da je turnir prošao u najboljem redu, te da se odazvao veliki broj srednjšokolaca.
Opština Čajniče za prva dva mjesta u ovim turnirima obezbjedila je i novčane nagrade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: