Studenti medicine u domu „Sunce“

20.11.2018.

ROGATICA – Studenti druge godine grupa zdravstvena njega Medicinskog fakulteta u Foči i ove godine jednodevno predavanje iz predmeta gerijatrija i njega starih osoba umjesto u amfiteatru ili kabinetu Fakulteta odslušali su danas u Domu za starija lica „Sunce“ u Rogatici.

Predvođeni magistrima zdravstvene njege, u ulozi asistenata, Jelenom Pavlović i Sandrom Joković, imali su zadatak da upoznaju korisnike doma, utvrde potrebe za zdravstvenom njegom i procijene nutritivni, kongnitativni i funkcionalni status starih osoba uz pružanje lijepe riječi i druženje kako sa korisnicima usluga Doma, tako i zaposlenih u ovoj ustanovi.

Mogu da kažem da su studenti postavljene zadatke vrlo efikasno i uspješno obavili. Uz to bili su svjedoci devize da je lijepa riječ najbolji lijek, pogotovo kad su u pitanju stari i bolesni. Zbog toga ćemo i dalje nastaviti saradnju sa Domom za starija lica u Rogatici i otud naša zahvalnost direktoru i svim zaposlenim na gostoprimstvu i razumjevanju za naše potrebe da kroz komunikaciju sa starim licima dođemo do gerijatrijske procjene koja je sastavni dio nastave iz predmeta gerijatrija i njega starih lica, reče magistar Jelena Pavlović.

Naši studenti, napomenula je ona, imali su šta da vide i nauče kako teče život starih lica koja ovdje borave u idealnim uslovima uz dobar timski rad zaposlenih koji se maksimalno trude da im zadovolje zdravstvene i druge životne potrebe koje su specifične za ljude treće životne dobi.

U ime štićenika i zaposlenih u Domu, direktor Radomir Ćućula, zahvalio se Fakultetu, studentima i njihovim predavačima na saradnji. Sugestije koje dobivamo uz svaku posjetu ozbiljno shvatamo i u praksi primijenjujemo, rekao je Ćućula.