U Manastiru Dobrunska Rijeka obilježena krsna slava Izdavačke kuće „Dabar“

29.11.2018.

NOVI NASLOVI IZ OBNOVLjENE REDAKCIJE

VIŠEGRAD – Izdavačka kuća Mitropolije dabrobosanske „Dabar“ danas (29. novembra) je obilježila krsnu slavu uspenja svetog apostola i jevanđeliste Mateja.
Nakon svete liturgije u manatiru svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada, obred rezanja slavskog kolača obavio je protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, uz sasluženje sveštenstva i monaštva mitropolije dabrobosanske.

U kratkoj besjedi, prota Vasiljević je podsjetio na život, podvige i stradanja apostola Mateja, a u nastavku na izuzetne rezultate manastirskog bratstva iz Dobrunske Rijeke i njihovih brojnih saradnika na polju izdavaštva.

-Časopis „Dabar“ je jedan od najpriznatijih duhovnih časopisa Srpske pravoslavne Crkve pa bi bilo dobro da češće ikzlazi, jer ga sa nestrpljenjem iščekuju pravoslavni vjernici i njegovi čitaoci, naglasio je prota Vasiljević i dodao da je Izdavačka kuća „Dabar“ do sada objavila brojne duhovne i rodoljubived knjige, od kojih znatan broj kapitalnih.

Zahvaljujući se prisutnim sveštenicima i monasima, brojnim saradnicima i gostima, koji su svojim prisustvom uveličali krsnu slavu, arhimandrit Jovan Gardović, direktor i glavni i odgovorni urednik u Izdavačkoj kući „Dabar“, najavio je nove naslove knjiga i časopisa koji se pripremaju u obnovljenim prostorijama Redakcije, nakon nedavnog požara u manastirskom konaku.

U sklopu Izdavačke kuće „Dabar“ uspješno djeluje i izdavačka sekcija Srpskog slokolsakog društva „Soko“, čiji novi dvobroj časošpisa za duhovnu i kulturnu prosvjedtu „Soko“ uskoro izlazi iz štampe.