FK Mladost Rogatica – Uspjeh i pored brojnih teškoća

05.12.2018.

ROGATICA – Ova godina za Fudbalski klub Mladost iz Rogatice bila je turbulentna. I pored osvojenih 37 bodova na kraju sezone 2017/2018. Ispala je iz Druge lige zbog dva gola koja su trebali dati ili manje primiti. A onda, za „zelenim stolom“ vraćeni su u ligu i novu takmičarsku sezonu ušli nedovoljno pripremljeni. Uz to fond igrača koji je stajao na raspolaganju stručnom štabu, posebno na redovnim treninzima, bio je više nego skroman. Škripalo je na mnogim mjestima.

Zbog finansijskih teškoća moralo se odreći igrača sa strane, pa je tako prva ekipa ostala bez golmana Jolovića (Sokolac) i najboljeg strijelca Močevića (Istočno Sarajevo), a posao van Rogatice dobili su braća Mićo i Milija Rajak i Darko Rosić. Vrlo rano povrijeđeni su Tošović, Mihailović i Bojan Obradović.

Sve je to bio razlog da je poslije dobrog starta u kojem je Mladost bila i u gornjem dijelu tabele, došlo je do erozije i serije izgubljenih utakmica kod kuće i na strani pa čak i sa rezultatima koji se ne pamte u višedecenijskoj istoriji kluba.

Ali, i pored toga, kad se sve sabralo, Mladost je ostvarila zapažen rezultat. Kao šlag na tortu došla su pobjede u zadnjem i predzadnjem kolu i sa ukupno 16 osvojenih bodova zauzela je 10 mjesto na prvenstvenoj tabeli uz nadu da će proljeće biti još uspješnije i ostvarenje početnog cilja – opstanak u Drugoj ligi.

A evo kako je jesenju polusezonu vidio Dragan Jovanović, šef stručnog štaba Mladosti.

„Na početku sezone zajednički cilj stručnog štaba i uprave kluba bio je opstanak u ligi i sredina tabele. Tako je i počelo. Na domaćem terenu ostvarili smo četiri pobjede i i jednu utakmicu remizirali i našli se među šest prvoplasiranih ekipa. A onda dolaze povrede nosilaca igre Tošovića, Mihajlovića i Bojana Obradovića i radnih obaveza nekoliko drugih igrača, zbog čega pada forme ostatka ekipe i dolazi do nekoliko vezanih poraza. Pred kraj sezone uspjeli smo da se konsolidujemo i sa šest osvojenih bodova iz dva zadnja kola došli smo skoro do sredine tabele. Posebno važna pobjeda bila je u zadnjem kolu na gostovanju u Gacku. Uskladili smo iskustvo Ristanovića, Đurovića, Ćaćića, Jovana Rajaka i Miličevića i mladost Šarenca, Dositeja Obradovića i Marijanovića i osvojili tri dragocijena boda i jesen smo okončali sa ukupno 16 bodova što će nam, nadam se, biti dobra osnova za proljeće i naš cilj – sredina tabele i mirne vode u istoku Druge fudbalske lige kao naš krajnji kadrovski i finansijski domet, rekao je Jovanović, sa čijom ocjenom se složio i predsjednik kluba Željko Ćuzulan.

Igrači Mladosti su na zasluženom odmoru. Odmaraće još decembar i januar, a od početka februara počinju pripreme za iduću sezonu.