Humanitarno-prodajna izložba savjeta učenika

19.12.2018.

ČAJNIČE – Savjet učenika OŠ „Jovan Dučić“ iz Čajniča je, 18.12.2018. godine održao humanitarno-prodajnu izložbu ručnih radova ispred Dječijeg vrtića „Bajka“, gdje su postavili svoje radove koje su naši sugrađani mogli da pogledaju i kupe.

„Cijene radova su veoma skromne. Prikazani su radovi koji smo mi, članovi Savjeta učenika radili na kreativnim radionicama u našoj školi. Radi se o novogodišnjim dekoracijama, božićnoj pšenici, kolačićima itd. Koristili smo razne materijale, kako prirodne tako i vještačke.“- rekla je zamjenik predsjednika SU Jelena Đoković.

Izložba je humanitarnog karaktera, i cilj nam je da od sakupljenog novca kupimo novogodišnje paketiće đeci sa preprekama u učenju i učešću.“- istakla je Srđana Tanasković član Savjeta učenika.

Jelisaveta Šćepanović, takođe član Savjeta se ovim putem zahvalila svima koji su ih posjetili, prije svega direktoru Dječijeg vrtića “Bajka” Vukašinu Katani, jer im je dozvolio da radove izlože u dvorištu vrtića .

Takođe su se članovi SU zahvalili i psihologu škole Bobani Živković koja je organizovala kreativne radionice, i koja ih je naučila raznim tehnikama rada sa recikliranim papirom.

Savjet učenika OŠ je danas spojio humanost i kreativnost. Čajničani su se odazvali u velikom broju, i ovaj put pokazali da su humani i da cijene trud đece.

Izložba se nastavlja i narednih dana u prostorijama osnovne škole, kao i 25.12.2018. godine (utorak) u Domu kulture “Filip Višnjić” Čajniče.