Novogodišnji vašar fočanskog vrtića: Radost i druženje najmlađih važniji od svega

22.12.2018.

FOČA – Crnu i bijelu čokoladu, bakin kolač, palačinke, kokice, tople napitke degustirali su i veliki i mali Fočaci na Novogodišnjem vašaru koji drugu godinu organizuje Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj”. Neobična manifestacija probudila je praznični i novogodišnji duh u Foči, a dvorište vrtića ukrasila dječijim osmijesima, skikom i grajom mališana.

Igra, pjesma, kušanje slatkih đakonija, koje su vješto pripremili roditelji i vaspitači vrtića, smjenjivali su se pred fočanskom kućom igre i vaspitanja. Slatka zimska čarolija zaradovala je mališane:

-Probao sam palačinke i svašta nešto, ugrijao se uz čaj, lijepo mi je ovdje, sa drugarima sam se družio i doći ću i naredne godine-kaže devetogodišnji Miloš Drakul.

U ukusima poslastica i euforičnom raspoloženju uživali su i roditelji, bake i tetke.

-Divno je, predivno, Djeda Mraz je tu, djeca su vesela, ovo je pravi praznik za sve nas-kaže baka Nada Nikolić.

Vrijedne mame i vaspitačice ukrstile su vještine i spremile su na stotine ukusnih đakonija i začinile vašar.

-Mi smo kokice spremali i ovo je ubjedljivo najposjećeniji štand za kojim su zastali i veliki i mali. Djeca uživaju, mi smo se čak i umorili, ali vrijedi-kaže majka Vanja Starović.

Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” odavno je sa svojim neobičnim manifestacijama postao sastajalište svih generacija.

-Upravo tako, naša misija je uspjela, ove godine je i više posjetilaca, svi koriste ovu priliku da se druže, uživaju u poslasticama, a cilj je da se, prije svega, djeca zabave i raduju-rekla je Slađana Vladičić, direktorica vrtića.

Na kraju su svi zajedno dočekali Djeda Mraza. Priliku da se fotografišu na saonicama na kojima je stigao nisu propustili, a hrlilo se i ka ramovima i drugim rekvizitima za porodično fotografisanje.