Održana humanitarna priredba povodom akcije “Jedan slatkiš – jedno dijete”

26.12.2018.

ČAJNIČE – Savjet učenika Srednjoškolskog centra “Petar Petrović Njegoš” iz Čajniča prije mjesec dana pokrenuo je akciju prikupljanja slatkiša za djecu iz socijalno ugroženih porodica povodom novogodišnjih praznika.

Povodom toga sinoć je organizovana i priredba u Kulturnom centru Čajniče, a prikupljena sredstva namijenjena su za tradicionalnu akciju „Jedan osmjeh jedno dijete“.

Predsjednik Savjeta Đurđica Simović rekla je da su aktivisti u okviru akcije “Jedan slatkiš, jedno dijete” početkom ovog mjeseca, postavili kartonske kutije u prodavnice u koje su građani mogli da stave slatkiše i igračke.

“Cilj je bio prikupiti što više slatkiša i obradovati mališane”, naglašava Simovićeva.

Ona je dodala da je sinoć organizovana i priredba, na kojoj su učestvovali čajnički osnovci i srednjoškolci, prošla odlično.

„Nismo očekivali veliki odziv građana, ali na našu radost sala je bila prepuna, te zahvaljujući tome prikupili smo oko 400 KM. U narednom periodu planiramo još humanitarnih akicia jer želimo da pomognemo djeci kojoj je ta pomoć stvarno potrebna a i da na taj način aktiviramo mlade da se uključe u humanitarni rad“-rekla je Ružica.

Ona je naglasila da je priredba humanitarnog karaktera i da je organizuju već treću godinu, kao i da se nada da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju.

Simovićeva je je istakla da sredstava, prikupljena sinoć od prodaje karata koje su koštale jednu KM namjenjen za kupovinu poklon paketića, a podjela će biti održana sutra u prostorijama doma kulture.