Prijem kod načelnika Rogatice

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. decembra 2018. 058.ba

ROGATICA – U susret novogodišnjim i božićnim praznicima i Danu Republike 9. januaru, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić upriličio je juče prijem za privredne, javne, vjerske, kulturne i društveno-političke radnike, predstavnike vladinih i nevladinih organizacija, mjsnih zajednica i drugih subjekata na području opštine.

Prijem je održan u prostorijama motela „Park“ u kome je prisutne u ime Opštinske uprave i svoje lično pozdravio domaćin Milorad Jagodić i pošto je kraj jedne i početak druge godine on se osvrnuo na to sa kakvim rezultatima se ispraća stara 2018. i dočekuje nova 2019. godina.

Što se tiče 2018, rekao je Jagodić, i pored niza objektivno-subjektivnih razloga, možemo reći da je bila uspješna. Radilo se u granicama koje je dozvoljavao budžet opštine i onog što smo dobili od Vlade Republike Srpske. Vidi se to po asfaltiranju i modernizaciji jednog broja ulica u gradu i novim fasadama. U Dom zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ došla su nova sanitetska vozila i dio opreme, redovno se isplaćuju stipendije studentima, pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, pomažemo penzionerima. Preko 30 pripravnika primljeno je na praksu, a jedan broj, uglavnom mladih, dobilo je posao u kompaniji „Mraz“ i počela realizacija nekih projekata privrednog jačanja. Objekti bivšeg Poljoprivrednig dobra na Borikama dobili su nove vlasnike itd. itd.

Naredna 2019. rekao je načelnik Jagodić, nadamo se da će biti još uspješnija. Nastaviće se sa uljepšavanjem grada novim fasadama, bazen za kupanje trebao bi da primi prve kupače, počećemo sa postavljanjem LED rasvjete. Uz pomoć Vlade Republike Srpske trebalo bi da počne izgradnja sportske dvorane i postavljanje druge infrastrukture na Sportsko-rekreacionom centru „9. januar“. Tu je i uređenje šetališta između sportskog centra i prvog mosta na Rakitnici, te pješačke staze do Ciglane i Tatomirovog mosta. Planirano je da se počne i sa trajnijim rješavanjem vodosnadbijevanja rekonstrukcijom mreže u Rogatici i na području Borika. U realnom sektoru očekuje se novo zapošljavanje u „Mrazu“, „Zvorničanki“ i benzinskoj pumpi „Nešković“, a i kod naših privrednika od kojih očekujemo i nove ideje kako bi ovu našu sredinu učinili što boljom za život.

U to ime svim prisutnim, njihovim porodicama i građanima cijele opštine želim srećnu i uspješnu Novu godinu, božićne praznike i Dan Republike, rekao je na kraju načelnik Jagodić, a zatim se potrošila čaša pića i zalogaj skromnog, ali za oko atraktivnog, menija koji je pripremljan za ovaj događaj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: