Radnici preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ očistili otpad iz Drine

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. decembra 2018. 058.ba

VIŠEGRAD – Na rijeci Drini, nedaleko od hidroelektrane Višegrad, u toku ove godine očišćeno je oko osam hiljada kubika otpada, rekao je direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić.

Perišić je naglasio da radnici ovog preduzeća svakodnevno uklanjaju otpad koji najvećim dijelom dolazi rijekom Lim do brane u Višegradu, te dodao da se godišnje nakupi oko 12.000 kubika otpada.

„Ovog ljeta imali smo motiv više da očistimo sav otpad koji je došao do naših lančanica, a na to nas je podstkao novinar Jovan Memedović, koji je snimio emisiju o rijeci Drini i otpadu koji ovdje dolazi“, objasnio je Perišić.

Perišić je istakao da u rješavanje ovog višegodišnjeg problema treba da se uključe ne samo opštine iz Srbije i Crne Gore, odakle dolazi otpad, već i ministarstva, ali i da se mijenja svijest ljudi.

Prema njegovim riječima, jedino logično i dugotrajno rješenje jeste otvaranje reciklaže drveta ili plastike da otpad ne bi išao na deponiju.

U prethodnom periodu, kaže Perišić, bilo je inicijativa za sastanke, ali ništa konkretno nije urađeno da bi se ovaj problem ozbiljnije rješavao.

„Ovom prilikom se zahvaljujem Jovanu Memedoviću i ekipi emisije, koji su korektno i objektivno predstavili problem sa kojim se susrećemo“, istakao je Perišić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: