Radomir Đerić pobjednik ribolovačkog “Huko huko” kupa u Foči

Radio Foča - 11. decembra 2018. 058.ba

FOČA – Proteklog vikenda, nakon dvanaestogodišnje pauze, u Foči je održano takmičenje u lovu na mladicu pod nazivom “Huko huko kup”. U konkurenciji od preko trideset ribolovaca iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske pobjednički pehar pripao je Radomiru Đeriću iz Rogatice. Đerić je ulovio mladicu dugu 92 centimetra.

„Sat i po se konstantno bacala, dok nije zagrizla, a izvlačenje je trajalo desetak minuta. Teška je oko osam kilograma i može se reći da je kapitalan primjerak, s obzirom koliko je njeno stanište uništeno i populacija prilično istrijebljena“, izjavio je Đerić.

On ističe da ribolov za njega predstavlja vid opuštanja i priliku za druženje, a da lov na mladicu ima posebnu draž.

„Kada počne sezona lova na mladicu, ja totalno zanemarim svaki drugi vid ribolova. Mnogo mi je drago što je u Foči ponovo oživljeno ovo takmičenje, zahvaljujući entuzijastima iz Foče“.

Takmičenje je održano na najčistijem dijelu toka rijeke Drine, odnosno na njenom početnom toku u dužini od 30 kilometara. Milan Rudinac, predsjednik Sportsko-ribolovnog društva „Mladica“ koje je organizovalo ovo takmičenje, izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom takmičara.

„Nadamo se da će ih iz godine u godinu biti sve više. Na našu radost imali smo dvije ulovljene ribe, što je uljepšalo ovo ribolovačko druženje, tako da su svi prezadovoljni“, zaključio je Rudinac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: