Radomir Đerić pobjednik ribolovačkog “Huko huko” kupa u Foči

11.12.2018.

FOČA – Proteklog vikenda, nakon dvanaestogodišnje pauze, u Foči je održano takmičenje u lovu na mladicu pod nazivom “Huko huko kup”. U konkurenciji od preko trideset ribolovaca iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske pobjednički pehar pripao je Radomiru Đeriću iz Rogatice. Đerić je ulovio mladicu dugu 92 centimetra.

„Sat i po se konstantno bacala, dok nije zagrizla, a izvlačenje je trajalo desetak minuta. Teška je oko osam kilograma i može se reći da je kapitalan primjerak, s obzirom koliko je njeno stanište uništeno i populacija prilično istrijebljena“, izjavio je Đerić.

On ističe da ribolov za njega predstavlja vid opuštanja i priliku za druženje, a da lov na mladicu ima posebnu draž.

„Kada počne sezona lova na mladicu, ja totalno zanemarim svaki drugi vid ribolova. Mnogo mi je drago što je u Foči ponovo oživljeno ovo takmičenje, zahvaljujući entuzijastima iz Foče“.

Takmičenje je održano na najčistijem dijelu toka rijeke Drine, odnosno na njenom početnom toku u dužini od 30 kilometara. Milan Rudinac, predsjednik Sportsko-ribolovnog društva „Mladica“ koje je organizovalo ovo takmičenje, izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom takmičara.

„Nadamo se da će ih iz godine u godinu biti sve više. Na našu radost imali smo dvije ulovljene ribe, što je uljepšalo ovo ribolovačko druženje, tako da su svi prezadovoljni“, zaključio je Rudinac.