Rogatica dobiva sportsku dvoranu

01.12.2018.

ZEMLJIŠTE ČEKA, PROJEKAT U IZRADI

ROGATICA – Jedan od zadataka koga je iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja opštine, kao dijela nedavno usvojene Strategije za period 2018-2027. godina, u narednoj 2019. preuzeo u svom programu rada načelnik opštine Milorad Jagodić je i projektovanje i izgradnja sportske dvorane u kompleksu Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“.

Radi se o višenamjenskom reprezentativnom objektu koji treba da zamijeni postojeću sportsku dvoranu za koju je 2011. godine silom prilika iskorišćena proizvodna hala bivše fabrike deka i drugih pokrivača „Roteks“, koja po mnogo čemu nije zadovoljavala potrebe dvoranskih sportova u ovom mjestu.

Za novu dvoranu koju čeka rezervisan zemljišni prostor urađen je idejni projekat. Glavni treba da uradi projektni biro kompanije „Širbegović“ iz Gračanice koja je Rogatičanima poznata po projektovanju i izgradnji tribina za gledaoce pored glavnog fudbalskog igrališta.

Predstavnici kompanije „Širbegović“ boravili su ovih dana u Rogatici radi prikupljanja neophodnih podataka kao podlogu za budući glavni projekat objekta koji će biti veličine 75×30 metara sa gledalištem od 800 mjesta. Na plohi dvorane nalaziće se, sa pratećim prostorijama, tereni za košarku, rukomet, odbojku, dvoransku atletiku i mali fudbal, a zadovoljavaće i sve kulturne, javne i druge potrebe.
Početna finansijska sredstva za izgradnju dvorane, za koju bi temelji trebalo da budu postavljeni sa prvim danima proljeća iduće godine, biće obezbijeđena iz budžeta opštine, a najveći dio biće pomoć Vlade Republike Srpske koju su uz nedavnu posjetu Rogatici obećali tada predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Vlade Željka Cvijanović, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Sa izgradnjom sportske dvorene, dodao je on, Rogatica će imati nešto što rijetko ima koje drugo, pa i znatno veće i bogatije mjesto. Na jednu kapiju, na kojoj uz zastavu i grb Republike Srpske, stoj natpis „9. januar“, ulaziće se u sportski centar u kome će biti dva fudbalska igrališta, otvoreni tereni za male sportove sa akrilnim oblogama koje će dobiti iduće godine. Tu je i teren za tenis, odbojku na pijesku, atletsku stazu koja će, takođe iduće godine, dobiti tartan podlogu, veliki i mali bazen za kupanje sa pratećim sadržajima i posebno stazu za moto sport za koju poznavaoci tvrde da je u samom vrhu najboljih u bivšoj SFRJ pa i na Balkanu.