Rudo u fokusu mladih

25. decembra 2018. 058.ba

RUDO – U februaru naredne godine Savjet mladih Rudo će posvetiti dane mladima i njihovom stvaralaštvu. Organizatorje odlučio da konkursom, koji će biti otvoren do kraja januara, privuče što veći broj radova mladih ljudi sa ove opštine, ne bi li time ukazao široj javnosti na alternativni život koji mladi vode. Na ovaj način pokušava se pronaći prostor u javnosti u kojem se može čuiti i vidjeti kako mladi doživljavaju svoj život u Rudom, kako se nose sa društvenim problemima, sa političkom situacijom: inspiriše li ih na stvaranje, ili rušenje; da li će njihova fotografija pokazati stope koje se negdje u daljini brišu, da li će to biti selfi iz izlaska, ili će vrisak na video snimku biti dovoljan da prenese poruku; ili, sa druge strane, imaju svoju malu oazu u kojoj sanjare daleko od stvarnosti.

Cilj ovog konkursa prvenstveno nije nagrada, već poruka koja se želi poslati javnosti – da ipak postoji alternativa, ili možda ne postoji. Tema konkursa je RUDO U FOKUSU MLADIH.

Cilj takmičenja je da svi ljubitelji umetnosti (fotografije, crteža, video snimaka, slika, priča, pjesama, skulptura itd.) izraze svoju kreativnost i originalnost, zadovoljstvo ili bunt kroz svoje originalno delo.

Svi mladi starosti od 15 do 40 godina, svoje radove sa ličnim podacima (ime i prezime, broj telefona) pošaljite na e-mail adresu: mladirudo@gmail.com ili lično dostavite u našu kancelariju radnim danima od 13:30 do 14 časova. Sve to uraditi do kraja januara mjeseca, 2019. godine.

Svi radovi će biti izloženi, a najbolji i nagrađeni. Za dodatne informacije nas posjetite u Domu kulture ili pišite u inboks. O programu ove manifestacije bićete više obavješteni u narednom periodu.

Planirano je da ova konceptualna izložba obiđe sva mjesta na opštini Rudo, a da u toku godine izađe i I zbornik stvaralaštva mladih u Rudom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: