U Manastiru Dobrunska Rijeka – Sokolove tkalje obilježile krsnu

25. decembra 2018. 058.ba

VIŠEGRAD – U Manastiru Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci članice Sokolove sekcije Kućne radinosti obilježile su svoju slavu, Prepodobnog Spiridona Čudotvorca.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je arhimandrit Jovan Gardović, duhovnik Srpskog sokolskog društva „Soko“.

On je podsjetio da vrijedne ruke Sokolovih tkalja uspjevaju da otrgnu od zaborava stare, zaboravljene mustre i razne upotrebne predmete.

Prisutnim članicama i gostima zahvalila se predsjednica sekcije Branka Čarapić, podsjetivši da su njihove izlođbe postale prepoznatljive po iriginalnosti.

Kućna radinost je jedna od sedam Sokolovih sekcija koja već 16 godina okupljaju članice koje izrađuju tradiconalne predmete, tkanjem, pletenjem, vezenjem i heklanjem.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: