Za djecu od Marića

27.12.2018.

NOVO GORAŽDE – Darivanje je djece je hvale vrijedan gest, a kada to postane tradicija onda samo možemo da čestitamo takvim ljudima.

Darko Marić iz Čajniča, ispred svoje porodice i u svoje lično ime još jednom učinio ovaj hvale vrijedan gest. Danas je opet tradicionalno dijelio je novogodišnje paketiće u područnoj školi „Vuk Karadžić“ u mjestu Podkozara, opština Novo Goražde. Obučen kao Djed Mraz, obradovao je mališane poklonima, istakavši na taj način praznični duh novogodišnjih praznika, i prije svega božićnu hriščansku tradiciju darivanja.

“Dar ima veliku moć! Pomoći nekome, pokloniti nešto, izazvati nekome osmijeh na licu je neprocjenjiva stvar. Zadovoljstvo mi je da ja i moja porodica već evo 4 godine smo u mogućnosti da na ovaj način čestitamo i uljepsamo malisanima novu godinu. Želio bih svim ljudima dobre volje da čestitam novu godinu, poželim sve najljepše, i da ih podstaknem da se i oni ukljuce u ovakva i slična darivanja. Kada nekome daješ od srca od Boga pozajmljujes. Mora čovjek da da, da bi imao.”, rekao nam je Darko Marić.

Nadamo se da će se mnogi ugledati na ovog sjajnog mladića i shvatiti njegove poruke i gestove na pravi način.