Za elektrifikaciju Industrijske zone i povratničkih sela pola miliona maraka

Radio Foča - 07. decembra 2018. 058.ba

FOČA – Na području opštine Foča u projekte elektrifikacije, naredna dva mjeseca, biće uloženo više od pola miliona KM, saopšteno je iz lokalne uprave.

U okviru tog projekta planirana je elektrifikacija Industrijske zone Brod za šta je sredstva u iznosu od 300,000 KM, obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Više od 200,000 KM obezbijeđeno je iz sredstava Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, zahvaljujući kojima će struja stići u sedam sela u fočanskim mjesnim zajednicama Kratine, Kozija Luka i Izbišno.

U opštini ocjenjuju da je riječ o veoma značajnim projektima jer se na taj način rješavaju problemi aktuelni više od dvije decenije.

-Svi privredni subjekti u Industrijskoj zoni Brod, konačno će imati uredno, stalno snabdijevanje električnom energijom, što je bila osnovana kočnica njihovim razvojnim planovima, dok će u sedam sela tri mjesne zajednice, u kojima su obnovljene kuće i u koje su se vratili prijeratni stanovnici, konačno stići električna energija, što će bitno poboljšati kvalitet njihovog života-ističe se u saopštenju.

Pored Vlade RS i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, projekat finansijski podržava i opština Foča, koja će iz budžeta izdvojiti oko 15 hiljada KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: