Danu Republike poklonili veliku zastavu

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Maja Ćorić - 09. januara 2019. 058.ba

ROGATICA – Danu Republike Srpske, 9. januaru, svojevrstan prilog dali su mještani naselja „Rudo II“ u Rogatici.

Oni su zastavu Republike Srpske veličine 10×3 metra, odnosno 30 kvadrata, koja je rađena na Palama po posebnoj narudžbi, podigli na posebno urađene jarbole između glavnih ulica u ovom naselju – Svetog Jovana Pretače i Miloša Crnjanskog. Time je uz pomoć mještana ovog naselja Rajka Rankovića i Spasoja Šalića pretočena višemjesečna ideja ovog rijetko složnog naselja u kome žive porodice sa prezimenima Čobović, Rajak, Stjepanović, Šalić, Ranković, Prelić, Kušić, Lošić. Jagodić i neke druge.

Ovo nije i jedino po čemu su mještani „Rudog II“ iskazali svoje zajedništvo. Uz bezbroj moba na izgradnji kuća i drugih objekata, oni su zajednički 2017. godine kumovala krsnoj slavi crkve Svete Trojice u Rogatici Preobraženju Gospodnjem.

Naše zajedništvo i slogu iskazujemo svake godine i uz pečenje zaoblica za Božić. Imamo posebno određen prostor među kućama na kome se pred svaki Božić okupi po 10, 15 i više ražanja sa janjcima ili prasićima. Ove godine bilo nas je 12, a pjesma se orila od jutra do pred samo Badnje veče, kazuje bivši policajac Momčilo Rajak, a sada još uvijek aktuelni čajo koji je oženio ili udao preko 100 mladića i djevojaka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,