Iz Udruženja „Rastimo srećno“ – Srednjoškolci uljepšali slavlje Božića

04.01.2019.

ROGATICA – U Udruženju za pomoć djeci omladini sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“ u Rogatici, koje okuplja oko 40 članova, večeras je održana mala svečanost. Protagonisti su bili članovi Savjeta učenika ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27, januar“ koji su kroz svoju akciju „Jedan slatkiš – jedno dijete“ sakupili 30 paketića i povodom predstojećeg Božića kao najradosnijeg hrišćanskog praznika, uručili ih članovima obod Udruženja.

Predsjednik Savjeta učenika Dragana Delić reče da je u akciji učestvovalo skoro svih 293 srednjoškolca, profesora i ostalih radnika Centra. Sakupili su dovoljno slatkiša od kojih smo napravili 32 paketića. Trideset smo ih sa zadovoljstvom večeras uručili članovima Udruženja „Rastimo srećno“, a dva smo poklonili učenicima naše škole koji su slabijeg imovnog stanja.

U ime djece i omladine Udruženja „Rastimo srećno“ srednjoškolcima se zahvalio predsjednik Mile Ćebić istakavši da ovaj poklon ima poseban značaj, jer je došao od onih koji nemaju svoj dinar.

Ćebić je usput napomenuo da je Udruženje povodom Nove godine i Božića iz ušteđevine vlastitih sredstava kupilo i članovima podijelilo po paket najnužnijih namirnica u vrijednosti od više od 20 maraka i prigodan zidni kalendar u kome su uglavnom djeca u centru pažnje.

Inače, dodao je još Ćebić, 2018. Bila je berićetna za naše Udruženje. Zahvaljujući podršci Opštine Rogatica, Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, mladim socijaldemokratima Srpske i Rogatice, zaposlenim u Domu zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, koji svakog mjeseca odvajaju po 1 marku za podršku našem Udruženju, i dosta drugih donatora, Udruženje je stalo na noge. Prije svega, obezbijeđeni su potrebni stručnjaci za rad sa našim članovima. Uz to opremili smo prostorije za rad, koje smo dobili u zgradi bivše Ekonomska škole, otvorili dvije igraonice i uradili dosta toga drugog za okupljanje naših članova i ostale djece i omladine iz Rogatice i okoline.

Nadamo se da će tako biti i u ovoj godini. Naši članovi i njihove porodice znaće to cijeniti, rekao je Ćabić.