Omladinski novogodišnji turnir „Rogatica 2019“ – Fudbalske nade ispunile očekivanja

15.01.2019.

ROGATICA – U predvečerje Nove pravoslavne godine u Rogatici je u organizaciji Centra za kulturu i sport i podršku opštine, okončan jednodnevni Omladinski novogodišnji turnir u malom fudbalu koji je okupio fudbalske nade klubova iz Foče, Goražda, Višegrada, Čajniča, Sokoca, Pala i Rogatice.

U cjelini uzev, pobjednik turnira je ekipa „Bambi-Soko“ iz Višegrada, koja je u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Olimpa sa Pala rezultatom 2:1 poslije izvođenja penala, jer je u regularnom toku bilo 0:0.

Na ovom turniru solidan nastup imale su nade FK Mladost iz Rogatice. Oni su osvojili treća mesta u konkurenciji godišta 2007. I 2008, dok su najmlađi rođeni 2011 i 2012. Zauzeli visoko drugo mjesto.

Svijetla tačka nastupa na turniru bio je 11-godišnji Zdravko Orašanin. U konkurenciji vršnjaka rođenih 2007. on je proglašen za najboljeg igrača.

Predsjednik FK Mladost Željko Ćuzulan reče da je turnir u potpunosti ispunio očekivanja, a što se tiče mladog Orašanina po njegovom mišljenju radi se o dječaku skromne fizičke konstitucije, ali sa neosporno velikim fudbalskim talentom čije vrijeme tek dolazi.

Inače, Orašanin reče da fudbal igra od kako zna za sebe, a u školi fudbala FK Mladost je već dvije godine. Voli fudbal i nada se da će jednog dana zaigrati i u prvom timu Mladosti.