Završen Božićni turnir u Rogatici – Pobjednik iz Sokoca

15.01.2019.

ROGATICA – Nakon šest dana i 25 odigranih utakmica u Rogatici je u organizaciji Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“ u predvečerje pravoslavne Nove godine završen tradicionalni, 17-ti po redu, Božićni turnir u malom fudbalu koji je ove godine protekao u znaku 9. januara Dana Republike Srpske i 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata.

U konkurenciji 10 ekipa iz Rogatice, Sokoca, Višegrada i Novog Goražda, prvo mjesto i pobjednik turnira postala je ekipa „Namještaj stil“ iz Sokoca, koja je u finalnoj utakmici pobjedila prošlogodišnjeg pobjednika ekipa DOO „Pečenica“ iz Kosova kod Rogatice sa rezultatom 5:2 (2:2). Golove za pobjedničku ekipe postigli su Lukić, Arbinja 2, Čolić i Pejić, a za poraženu Stanišić i Nešković.

Utakmicu za treće mjesto igrale su ekipe iz Rogatice „Sport kafe“ i „Veterani“. Pobijedila je ekipa „Sport kluba“ sa 4:2 (3:1).

Prvoplasiranoj ekipi uz diplomu i veliki pehar pripala je i novčana nagrada od 1500 maraka. Drugi finalista dobio je 700, a treće plasirana ekipa 300 maraka. Nagrade je uručio predsjednik Fudbalskog kluba Mladost Željko Ćuzulan.

Novčanu nagradu od po 100 maraka dobio je i najbolji strijelac turnira Aleksandar Milović iz ekipe „Sport kafe“ sa 9 postignutih golova i najbolji igrač Nenad Đerić iz pobjedničke ekipe „Namješatj stil“.

Turnir je i ove godine izazvao veliko interesovanje Rogatičana. Organizatori rekoše da je svakog dana u gledalištu bilo najmanje po 300 gledalaca.

Sudile su sudije iz Rogatice Mladen Simsija i Dragoslav Pljevaljčić.