Dani Čajničke brigade

06. februara 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Od 9.2. do 14.2. biće održani „Dani Čajničke brigade vojske Republike Srpske“.

Centralna proslava će biti održana 9.2. u sklopu koje je planirano više svečanih aktivnosti kao što su: Pomen parastos, svečana akademija u Domu kulture „Filip Višnjić“ i sl.

Kako saznajemo Bobana Živković je spremila dramu posebno sa ovu priliku.

„Drama se zove „Ko će da im sudi?“ Radnja se dešava na groblju, gdje nastradali u ratu pričaju kako su ubijeni. To je ispovjest iz ugla žrtava, čija duša ne počiva u miru iz razloga što niko nije osuđen za njihova ubistva. Poenta je da će ubicama Bog da sudi.

Na ovaj način smo htjeli da pokažemo kako je pravda potreba, i da bez obzira na sve ona će biti zadovoljena, da li na ovom ili onom svijetu. Kad već neće ljudi onda će Bog.“ objašnjava nam Živkovićeva.

Momir Tošić ispred Boračke organizacije poziva sve građane da prisustvuju svečanostima:

„Borci, građani, mladi, stari svi su dobrodošli da zajedno odamo počast žrtvama, borcima i svima koji su svoje živote položili braneći svoj narod.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.