FK Mladost Rogatica – Na prozivci 25 fudbalera

05.02.2019.

ROGATICA – Predsjednik uprave Željko Ćuzulan i šef Stručnog štaba FK Mladost u Rogatici Dragan Jovanović sinoć su izvršili prozivku fudbalera na koje će moći da računaju u predstojećem proljećnom dijelu prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok.

Javilo im se 25 potencijalnih igrača. Među njima su uglavnom igrači koji su boje Mladosti branili i u jesenjem dijelu prvenstva u kome su osvojili 16 bodova i jesen okončali na solidnom 10 mjestu prvenstvene tabele.

Ono što ohrabruje, rekao je predsjednik kluba Ćuzulan, jeste činjenica da ispisnicu niko nije još tražio. Istina, osim nekoliko mladih iz kadetskog pogona, koji kucaju na vrata kluba, niko nije ni došao. Sa onim što imamo idemo u proljeće uz obavezu da će uprava kluba uz podršku Opštinske uprave, ŠG „Sjemeć“ i Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ pokušati da stvori materijalne uslove za normalan rad od treninga do odigravanja utakmica kod kuće i u gostima. Cilj je ostanak u ligi i plasman u dio tabele koji to obezbijeđuje.

Šef Stručnog štaba Mladosti Dragan Jovanović rekao je da se na prvu prozivku javilo 16 „starih“ igrača i 9 iz kadetskog pogona. Zbog materijalnih teškoća, pripreme će se u cijelosti provesti na terenima Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“ u Rogatici. Radiće se svaki dan osim nedjelje.

Problem, naglasio je Jovanović, i dalje će biti nemogućnost treniranja igrača koji rade van opštine a standardni su u prvoj ekipi kao što je Nenad Tošović, Darko Rosić, braća Milija i Mićo Rajak, Bojan Obradović i neki drugi koji nisu mogli doćio i na ovu prvu prozivku. Zato bi nam trebao jedan ili dva iskusnija igrača da dovedemo sa strane da ojačamo sredinu terena i predložio sam upravi kluba da na tome nešto uredi u pripremnom periodu, odnosno do početka prvenstva 7. marta. Ako to uspijemo ostvarivanje cilja opstanak u ligi je potpuno izvjesno, rekao je Jovanović.