Najbolji sportisti – Marija Lekanić i Vasilije Šipčić (VIDEO)

01.02.2019.

VIŠEGRAD – Član Karate kluba „Drina“ Marija Lekanić i član Džudo kluba „Višegrad“ Vasilije Šipčić proglašeni su za najbolje sportiste opštine Višegrad za 2018. godinu.

Priznanje i pehare nagrađenim danas je uručio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je rekao da je ovo još jedan događaj koji pokazuje koliko opština vodi računa o sportistima i klubovima u ovoj lokalnoj zajednici.

„U 2019. godini, kao i u prethodnim, opština Višegrad izdvaja velika sredstva za sport. To je naša obaveza i nastavićemo da unapređujemo sve sportske klubove i sportske terene neophodne za što kvalitetnije odvijanje svih treninga naše djece i svih ostalih“, istakao je Đurević.

Đurević je podsjetio da je danas održan sastanak sa predsjednicima svih sportskih klubova koji su registrovani u opštini Višegrad.

„Pričali smo o narednim koracima, a sve sa ciljem poboljšanja sportskih rezultata i uslova za treniranje. Mnogo dobrih i kvalitetnih ideja je izneseno koje ćemo realizovati u narednom periodu“, istakao je Đurević.

Prema njegovim riječima, opština Višegrad za sportske klubova izdvaja više od 250.000 KM i još toliko za rad Javne sportske ustanove „Drina“, što je gotovo 500.000 KM.

Najuspješniji ženski sportski klub je Odbojkaški klub „HE na Drini“, a muški Rukometni klub „Višegrad“.

Za najuspješnijeg trenera omladinskih selekcija proglašen je Marko Heleta, dok je najbolji sportski radnik u prošloj godini Gojko Danilović.

Najbolji sportista Vasilije Šipčić zahvalio je opštini Višegrad i načelniku Mladenu Đureviću za izbor za najboljeg sportistu.

„Mnogo mi znači i ovo je veliki podsticaj za moj budući rad i uspjehe. Ovo je velika stvar i motivacija za mlade da se bave sportom i ostanu na pravom putu. Ponosan sam na svoje rezultate kako na regionalnim, tako i na državnim takmičenjima“, istakao je Šipčić.

On je izdvojio medalju sa Balkanskog prvenstva kao najznačajniju od svih.

Marija Lekanić zahvalila je opštini Višegrad i navela da joj je opština pružila veliki podsticaj u radu, bila sponzor i pratila je na svim takmičenjima, te pomogla da ode na Balkansko prvenstvo u seniorskoj kategoriji koje je održano u Dubrovniku.

„Ova nagrada mi predstavlja veliki podsticaj, s obzirom na to da sam sada student, pa je mnogo teže studirati i trenirati. Sljedeće prvenstvo na kojem učestvujem je državno u kategoriji preko 68 kilograma, a nadam se da ću osvojiti neku od medalja“, kaže Lekanićeva.

Najbolji trener Jadranko Janjić rekao je da je ovo veliko priznanje za njega i za Fudbalski klub „Drina HE“.

„To je podstrek za sve igrače i trenere u Višegradu, da se rad iplati, da treninzi i škola uvijek dođu u pravo vrijeme. Zahvalio bih opštini i njenom načelniku Mladenu Đureviću, jer su nastavili tradiciju, da svi ostanemo odani sportovima kojima se bavimo. Opština Višegrad to cijeni i na nama je da to ispoštujemo“, istakao je Janjić.

Predsjednik Rukometnog kluba „Višegrad“ Čedomir Guzina naveo je da su se u proteklom periodu trudili da rukometni klub postane jedan od onih koji će biti priznati u ovom gradu, a današnjim dodjeljivanjem nagrade došli su do potvrde da su se rad i trud isplate.

„U narednom periodu planiramo da sve selekcije koje smo selektirali, a imamo mini kategoriju, srednju kategoriju i dječake rođene 2002. godine, nastave takmičenja u ligama Republike Srpske i Srbije“, dodao je Guzina.

Predsjednik Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Vladimir Gladanac rekao je da je ovo veliki podstrek za budući rad.

Predstavnik preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Mile Perić napomenuo je da priznanje za sponzora godine dobija ovo preduzeće jer dugi niz godina učestvuje u svim dešavanjima u ovom gradu, privrednim, kulturnim i sportskim.

„Pomažemo svim ugroženim stanovnicima, a dajemo i veliki doprinos u radu sportskih klubova i ulaganju u mlade ljude. Nadam se da ćemo ovu tradiciju nastaviti i biti veliki oslonac u razvoju sporta u Višegradu“, dodao je Perić.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su Anđela Šarenac, Njegoš Đuričić, Nikolina Živković, Bojan Božić, Dimitrije Grujić, Ivan Blagovčanin, Jovo Mirković, Selena Lekanić, Dušan Janjić, Mihajlo Nešković, Milenko Frganja, Mirko Stanojčić i Marko Mitrašinović.

Za izuzetan doprinos razvoja sporta u opštini Višegrad priznanje je dobio i dugogodišnji sportski radnik Boško Furtula.

Za doprinos razvoju sporta nagrađen je brazilski Džiu-džicu klub „Feniks“ iz Višegrada.