Planirano proširenje smještajnih kapaciteta i otvoreni bazen

11.02.2019.

VIŠEGRAD – U Rehabilitacionom centru „Vilina vlas“ u Višegradskoj banji očekuju da će uskoro biti izgrađen četvrti sprat hotela, kao i otvoreni bazen.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Dušana Bukvić rekla je Srni da je gradnja četvrtog sprata hotela legalizovana nakon više od 15 godina.

„Uradili smo projektnu dokumentaciju za izgradnju. Imamo neke naznake da ćemo, uz pomoć osnivača opštine Višegrad i Vlade Republike Srpske, preko resornog ministarstva, imati podršku i da će taj projekat moći da bude realizovan“, istakla je Bukvićeva.

Ona je dodala da je proširenje kapaciteta jako bitno jer ima mnogo gostiju i svi kapaciteti bi mogli biti popunjeni.

„To se, prije svega, odnosi na našu udarnu sezonu, od početka juna do oktobra, mada mi radimo u kontinuitetu tokom cijele godine sa pristojnim prilivom gostiju, s tim da se prioriteti mijenjaju, nekad dominiraju ugostiteljstvo i turizam, a većim dijelom godine medicinska rehabilitacija i sve ono što je vezano za nju“, napomenula je Bukvićeva.

Ona je navela da je urađena projektna dokumentacija za otvoreni bazen sa termomineralnom vodom uz sami hotel.

„Imamo obećanja i od opštine Višegrad i Vlade Republike Srpske da ćemo imati pomoć u realizaciji tog projekta“, dodala je Bukvićeva.

Osim termomineralne vode, koja je nadaleko čuvena po svom kvalitetu, Bukvićeva ističe i odgovarajuću nadmorsku visinu i ambijent u kojem je smješten ovaj rehabilitacioni centar, koji ima u ponudi terapije: elektro, ultrazvučnu, magnetnu i parafinsku.

Ona je podsjetila da su hamami u banji oduvijek atrakcija i da je veoma bitno da ta kupatila postoje u izvornom obliku, jer ta vrsta turizma privlači i goste i pacijente.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je veliki značaj banje za razvoj turizma u ovoj lokalnoj zajednici.

„Lokalna vlast podržava zamisao idejnog tvorca Andrićgrada Emira Kusturice da Višegrad postane banjski grad. U narednom periodu planiramo ulaganja u Višegradsku banju, hotel `Višegrad` i u Andrićgrad, a očekujemo i podršku Vlade Republike Srpske“, istakao je Đurević.

Javna ustanova rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ postoji od 1982. godine i od samog početka se bavi primarnom medicinskom rehabilitacijom, ali ima i sadržaje rekreativne medicine i sve ono što je vezano za ugostiteljstvo i turizam.