Potpisani ugovori o stipendiranju sa 102 studenta

19.02.2019.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 102 studenta koji su ostvarili pravo na stipendije iz budžeta opštine, za šta je izdvojeno ukupno 130.000 KM.

„Danas smo potpisali ugovore sa novim stipendistima i sa 15 studenata koji primaju stipendiju od ranije. Vjerujem da ćemo uz pomoć preduzeća `Hidroelektrane na Drini`, kao i prošle godine, obezbijediti dodatnih 60 stipendija, tako da će svi naši studenti koji ispunjavaju uslove dobiti stipendije“, objasnio je Đurević.

On je izrazio zadovoljstvo što je opština Višegrad uspjela da obezbijedi ovako veliki broj stipendija.

„Vjerujem da će studenti opravdati povjerenje, da će im stipendije dobro doći i da će poslije završenih studija odlučiti da se vrate u našu opštinu ili Republiku. Mi ćemo nastojati da im omogućimo da odrade pripravnički staž kako bi kasnije lakše našli zaposlenje“, rekao je Đurević.

Student prve godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nikolina Lozo rekla je da je veliko zadovoljstvo da odmah na početku studija dobije stipendiju.

„Ovo nam je motivacija da nastavimo da učimo, da se usavršimo i pomognemo našoj lokalnoj zajednici tako što ćemo ostati ovdje“, navela je Lozo.

Student pete godine Medicinskog fakulteta u Foči Živko Ušćimlić zahvalio je za stipendiju i rekao da je ona podsticaj za studente.

„Ovo je znak da opština nastavlja da brine o studentima, naročito o nama čiji studijski programi traju šest godina“, istakao je Ušćumlić.