Akcija za prikupljanje pomoći Siniši Draškoviću iz Rogatice – „Katera“ sakupila 1000 maraka

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. марта 2019. 058.ba

ROGATICA – Akciji za prikupljenje sredstava za kadaveričnu transplantaciju bubrega teško oboljelom Siniši Draškoviću (53) iz Rogatice sinoć, 17 marta, u većernjim časovima prilog je dao i sve popularniji muzički sastav „Katera“ koji radi pri hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu.

Oni su u organizaciji Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“ u sali bioskopa u Rogatici dali cijelovečernji humanitarni koncert duhovne i svetovne muzike.

Iako ulaznice za koncert nisu naplaćivane, posjetioci su svoje dobrovoljne priloge stavljali u posebno pripremljenu kutiju i kad se koncert završio u njoj se našlo 973 konvertibilnih maraka i 7 evra, reče jedan od organizatora ove humanitarne akcije Miloš Novaković.

Akcija ide dalje. Najavljene su nove kulturne, sportske i druge humanitarne priredbe za prikupljanje pomoći Siniši Draškoviću, borcu prve kategorije VRS i ocu dvoje mladih Rogatičana, dva studenta ekonmomije Aleksandre i Stefana.

Inače, za ovu tešku operaciju u italijanskoj Padovi potrebno je da se prikupi 65.000 evra. U neku ruku sve je urgentno, jer Siniša tri puta nedjeljno ide na dijalizu u 60 kilometara udaljenu Univerzitetsku bolnicu Foča.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: