Humanitarci u akciji sakupljanja pomoći Siniši Draškoviću

03.03.2019.

FOTOGRAFI SAKUPILI PREKO 1200 MARAKA

ROGATICA – Humanitarna akcija kojom se želi sakupiti sredstva za kadaveričnu transplantaciju bubrega Siniši Draškoviću (53), demobilisanom borcu prve kategorije VRS iz Rogatice sve više uzima maha.

Pored pojedinačnih uplata koje su već stigle na poseban tekući račun, počele su stizati i kolektivne pomoći. Prva je došla od studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji su okupljeni u klubu „Scandal“ i podršku Studentskog centra u Palama, organizovali studentsku žurku i od ulaznica čija je cijena bila 2 marke, sakupili i uplatili 410 maraka.

To, rečeno je, neće biti i sve od studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Oni su postavili humanitarne kutije za sakupljanje pomoći ocu njihovih kolega Stefana i Aleksandre, studenata Ekonomskog fakulteta, u Palama, Istočnom Sarajevu i Foči uz očekivanja da će i tu biti dobar odziv studenata.

U akciju prikupljanja pomoći za liječenje Draškovića uključili su se i članovi novoformiranog Foto-kluba u Rogatici Maja Ćorić, Nikola Buljugija, Aleksandar Despotović i Glorija Gluhović. Oni su danas, 3. marta, fotografišući Rogatičane i njihove goste, napravili 2878 fotografija i sakupili 1148,30 maraka i 2000 srbijanskih dinara.

Cijeli ovaj iznos, reče jedan od glavnih organizatora ove akcije Maja Ćorić, biće uplaćeno kao pomoć za liječenje Siniše Draškovića. Ako bude trebalo, dodala je ona, fotografi će sličnu akciju ponoviti i uz učešće više svojih članova.

U Boračkoj organizaciji opštine rekoše da će ovih dana biti aktiviran i humanitarni broj m:tela za sakupljanje pomoći za liječenje Draškovića uz transplantaciju bubrega u Padovi u Italiji za što treba da se sakupi 65.000 evra.