Humanitarci za Sinišu Draškovića – „Stara Gora“ prikupila 1500 maraka

25.03.2019.

ROGATICA – Nakon što su humanitarnim fotografisanjem domaći fotografi i muzički sastav „Katera“, koja radi pri hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, sakupili dio sredstava za kadaveričnu transplantaciju bubrega Rogatičaninu Siniši Draškoviću, akciji se pridružilo i Udruženje za očuvanje tradicije „Stara Gora“ iz Rogatice.

U njihovoj organizaciju i podršku Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“, pod sloganom „Igraj srcem, budi human“, sinoć je priređen i cjelovečernji humanitarni koncert igara i pjesama za Sinišu Draškovića. Uz članove folklornog ansambla „Stare Gore“ na koncertu su učestvovali i folkloristi Udruženja za očuvanje tradicije „Birač“ iz Vlasenice i ansambli kulturno-umjetničkih društava „Sveti Pantelejmon“ iz Han-Pijeska, „Prosvjeta“ iz Rudog, „Soko“ iz Višegrada i „Romanijska vrela“ iz Mokrog kod Pala.

Ulaznice za koncert nisu naplaćivane, ali je na ulazu u salu gradskog bioskopa u kojoj je koncert održan bila postavljena humanitarna kutija u koju su posjetioci mogli stavljati svoj dobrovoljni prilog.

Kako reče Milenko Kušić, jedan od organizatora koncerta prikupljeno je 1510 maraka i one su danas predate porodici Drašković, kako bi se bar donekle povećao fond iz koga će se platili troškovi Sinišinog liječenja u italijanskoj Padovi, koji prema saznanjima, će iznositi 65.000 evra.

Željko Ćuzulan, predsjednik FK Mladost, člana Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa istok, reče da će akciju sakupljanja pomoći Draškoviću provesti i fudbaleri. Oni će kutiju za pomoć pripremiti za prvenstvenu utakmicu sa FK Jedinstvo iz Brčkog, trenutno prvoplasiranoj ekipi Istoka, jer dolazi najbolji, a to znači i više gledalaca.