Humanizam porodice Ećimović iz Rogatice – Poklonili 1500 odjevnih predmeta

16.03.2019.

ROGATICA – Da bi popravila svoj materijalni položaj, višečlana porodica Ećimović iz Rogatice svojevremeno je u ulici Serdar Janka u Rogatici otvorila prodavnicu polovne robe koja je nabavljana uglavnom iz uvoza, najviše iz Njemačke.

Potencijalnim kupcima nuđena je roba za svu populaciju od dječijeg uzrasta do poznih godina.

Kako posao nije išao očekivanim rezultatima, glava porodice Ećimović, Milomir, odlučio je da odjavi radnju i zatvori prodavnicu iako je bila sasvim dobro snadbijevena najvećim dijelom brendirane robe sa etiketom svjetski poznatih proizvođača i po veoma pristupačnim cijenama.

Postavilo se pitanje šta sa ostatkom neprodate robe? Ećimovići su to riješili na taj način što su sve zalihe, odnosno cijelu prodavnicu, poklonili ovdašnjoj organizacije Crvenog krsta u nadi da će odatle najprije naći put do onih kojim su zaista potrebni – socijalno ugroženim.

Radi se, reče Milomir Ećimović, o više od 1500 komada različitih odjevnih predmeta među kojima ima za svakog po nešto od dječijih majica, pantalona, jakni i slično, do košulja, džempera pa čak i kravata za odrasle.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Vesna Ristić reče da su radnici ove organizacije puna dva posljednja dana radili na prebiranju i sortiranju, po vrstama i veličini, donirane robe.

Ovim su, dodala je ona, naše zalihe za pomoć socijalno ugroženim u odjevnim predmetima znatno povećane i mi se radi toga visoko zahvaljujemo porodici Ećimović. Lijepo bi bilo da njen primjer slijede i drugi koji imaju višak nečega u svojim djelatnostima.