Mladost – Drina HE: Utakmica žutih kartona

25.03.2019.

ROGATICA – Za ovu utakmicu mora se reći da je žutih kartona. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da je sudija Aleksandar Ikonić iz Bijeljine podijelio čak 15 žutih kartona, od čega osam igračima domaće i sedam gostujuće ekipe. Zbog toga bi oni koji nisu gledali utakmicu mogli zaključiti da su se igrači više udarali nego igrali fudbal. Oni, pak, koji su utakmicu gledali, a bilo ih je dosta radi komšijskog derbija, nisu otišli kući sa takvim ubijeđenjem. Istina, sa obje strane, igralo se na momente oštro, muški, ali nekog velikog incidenta nije bilo. Dokaz za to je podatak da nije pokazan ni jedan crveni karton niti je neki od igrača zamijenjen radi povrede.

Inače, prvo poluvrijeme ovog komšijskog derbija, pripalo je gostima i u njemu su postigli jedini gol. U drugom poluvremenu, od samog starta domaći igrači su preuzeli igru i već u 49 minutu izjednačili na 1:1. Pred golom Bojanovića najbolje se snašao novajlija u Mladosti Mladen Lemez i postigao prvi gol u dresu Rogatičana.

Vodeći gol domaća ekipa postigla je udarcem iz penala. U kaznenom prostoru gostiju srušen je jedan igrač domaće ekipe i sudija je bez dvoumljenja pokazao na bijelu tačku. Siguran egzekutor za 2:1 bio je Slobodan Đurović.

Pored ova dva gola, Mladost je u drugom poluvremenu propustila još nekoliko izglednih šansi za povećanje rezultata, pa kad se sve sabere, gosti su dobro prošli. Njihov minimalni poraz je i najpravedniji ishod ove utakmice, iako, sigurno, tako ne misli trener Drine HE, Rogatičanin, i bivši igrač i trener Mladosti Jadranko Janjić.

MLADOST (Rogatica) 2 (0)
DRINA HE 1 (1)

Strijelci: 1:0 Pejović u 16, 1:1 Lemez u 49, 2:1 Đurović (penal) u 55 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar „9. Januar“ u Rogatici.
Gledalaca: 150
Sudija: Aleksandar Ikonić (Bijeljina) 6,5

Žuti kartoni: Miličević, Rosić, Obradović, Đurović, Šarenac, Nerić, Ćaćić, Lemez (Mladost Rogatica), Krsmanović, Pajović, Lozo, Marković, Šimšić, Nešković, Sekulić (Drina HE).
Igrač utakmice: Mladen Lemez (Mladost Rogatica) 8.

MLADOST (Rogatica): Karišik 7, J. Rajak 7,5, Ćaćić 7, Lemez 8, B. Obradović 7,5, Rosić 7, Đurović 7 , Sokolović 6,5 (od 46 minuta Nerić 6,5), Tošović 7, Miličević 7,5, Šarenac 6,5 (od 85 minuta Mićo Rajak -), Predstavnik kluba: Željko Ćuzulan.

DRINA HE: Bojanović 6,5, Radović 6,5, Stanojević 6 (od 65 minuta Baranac 6), Marković 7, Pejović 6,5, Šimšić 6, Lozo 6,5, Krsmanović 6,5, Mitrašinović 6, Sekulić 6, Nešković 6. Trener: Jadranko Janjić.