Pričestila se djeca iz Dječijeg vrtića „Bajka“

13. марта 2019. 058.ba

ČAJNIČE – U hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču jutros su se pričestila djeca iz vrtića.

Kao što je uobičajeno, prve nedjelje Časnoga posta, kada se služi liturgija pređeosvećenih darova, pričešćena su djeca iz Dječijeg vrtića u Čajniču.

Starješina hrama Dragiša Simić rekao je „Jutros su se u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, na Liturgiji pređeosvećenih darova, pričestila djeca iz vrtića“.

On je dodao da je Pričešće najvažniji duhovni događaj, jer se sjedinjujemo sa Bogom uzimanjem Tijela i Krvi Sina NJegovog Gospoda našeg Isusa Hrista.

„Pričešće je u stvari najprisnija zajednica sa Bogom. Za nas hrišćane pričešće je i sastavni dio vaspitanje, jer etimološki riječ „vaspitati“ znači hraniti cjelokupnog čovjeka i dušu i tjelo. Tako je pričešće najvažnija hrana duše. Ako se krštena djeca od malena i redovno pričešćuju, to će im pomoći da izgrade lični odnos sa Bogom i kroz taj odnos postanu bolji ljudi“-istakao je Dragiša.

Otac Dragiša se zahvalio zaposlenim u vrtiću „Bajka“, koji dovode djecu na bogosluženje i na taj način brinu i o njihovom duhovnom vaspitanju.
„Takođe apelujemo i na sve roditelje da dovode djecu na Svetu liturgiju i Svetu tajnu pričešća-poručio je Simić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: