Stipendije za 149 rogatičkih studenata

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 06. марта 2019. 058.ba

ROGATICA – Danas je Rogatica bila u znaku mladih. Povod je potpisivanje ugovora sa 149 stipendista koji studiraju na univerzitetima u Republici Srpskoj i Srbiji, koje je obavio načelnik opštine Milorad Jagodić.

Studenti bez obzira na godinu studiranja će u tekućoj akademskoj godini iz budžeta opštine dobivati po 90 maraka mjesečno, a na konkurs za stipendiju javilo se 162 kandidata.

Načelnik Jagodić rekao je tim povodom da budžet opštine iz godine u godinu povećava iznos sredstava za stipendije. U 2017. izdvojeno je 117.000 maraka i one su podijeljene na 130 studenata. Prošle godine 126.000 maraka podijeljeno je na 130, a ove 135.000 na 149 studeneta.

Cilj je, dodao je načelnik, da na ovaj način „vežemo“ studente da se vraćaju na područje opštine, a lokalna zajednica dok oni budu studirali pokušaće da stvori uslove za njihovo zapošljavanje u prvom redu u realnom sektoru.

Stipendiju je dobila i Maja Jevtić, student četvrte godine Pravnog fakulteta. Ona reče da će njenoj porodici i njoj samoj ovih, na prvi pogled sitnih, 90 maraka puno značiti u snošenju troškova studiranja.

Slično reče i Nikola Lubarda student prve godine politikologije i međunaordnih odnosa. I jedno i drugo zahvalilo se opštinskom rukovodstvu na brizi za studente i obećali da će se nakon završetka studija vratiti u rodnu Rogaticu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: