Toplije u Dječijem vrtiću „Bambi“ u Rogatici

28.03.2019.

OPŠTINA DOVELA TOPLOVOD

ROGATICA – Pošto je definitivno utvrđeno da zbog dotrajalosti prijeratna toplovodna instalacija putem koje se iz kotlovnice Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ grijalo nešto više od 300 kvadratnih metara prostorija Dječijeg vrtića „Bambi“, koje se nalazi na Trgu oslobodilaca, u ovoj Javnoj predškolskoj ustanovi grijanje je vršeno uz pomoć vlasitite mini kotlovnice na struju, a u hladnije dane i „podršku“ TA peći.

Ovakav način grijanja, osim što je bio nesiguran i često nedovoljan, donosio je račune za struju u prosjeku od najmanje 1000 maraka mjesečno. Uz to bio je i razlog da se nisu mogli realizovati željeni programski sadržaji u Vrtiću, jer se radilo od 7 do 15 časova. Poslije tog vremena grijanje je isključivano i Vrtić zatvaran, priča direktorka Nataša Duvnjak.

Sve ovo bio je povod da su se odgovorni u Vrtiću često obraćali SO-e kao osnivaču da na neki bolji i sigurniji način riješi pitanje grijanja. Razumijevanje je došlo sa novom SNSD opštinskom upravom na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem. U budžetu opštine za ove namjene obvezbijeđeno je 20.000 maraka i u toku su radovi na izgradnji novog toplovoda. Opet se išlo na priključenje na kotlovnicu Doma zdravlja iz koje se već griju zaposleni u bivšoj „državnoj“ apoteci i Birou za zapošljavanje radnika.

Da se to ostvari bilo je potrebno da se iskopa 120 metara kanala u koji je, zbog dvosmjernog kruženja vode, položeno 240 metara toplovodnih cijevi i uradi novi priključak na mrežu i samoj zgradi Vrtića.

Ovim zahvatom, dodala je direktorka Duvnjak, mi ćemo dobiti bolje i sigurnije grijanje, smanjićemo troškove za potrošnju struje i, što je posebno značajno, moći ćemo organizovati popodnevni rad pa ako treba i večernje aktivnosti, jer ćemo kvalitetno grijanje imati na raspolaganju punih 24 sata.

Pošto je grijanje već pred vratima, slijede unutrašnji radovi oko servisiranja postojećih i eventualno postavljanje novih radijatora i ostale prateće opreme. Uz to, pripremamo se i za predstojeće proširenje objekta Vrtića sa zamjenom krova. I tu imamo punu podršku Opštinske uprave i zato veliko hvala svim koji o tome odlučuju, rekla je Duvnjakova.