Mališani u JPU „Bajka“ farbali i ukrašavali vaskršnja jaja

23. априла 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Mališani koji borave u Dječijem vrtiću „Bajka“, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, sa svojim vaspitačima održali su radionicu te ukrasili vaskršnja jaja.

Direktor JPU „Bajka“ Vukašin Katana rekao je da kroz ovakva druženja djeca stiču navike i saznanja o značaju tradicionalnih vrijednosti.
On je dodao da se tradicionalno u vrtiću, pred obilježavanje nekog praznika, organizuju radionice na kojima se djeca kroz razgovor i igru pripremaju da obilježe taj praznik.

Prema njegovim riječima djeca su sa vaspitačima razgovarala o Vaskrsu- zbog čega se slavi Vaskrs i koji su običaji vezani za taj praznik, te su učili pjesmice i recitacije o Vaskrsu.

On je naveo da su vaspitači oduševljeni sa sposobnošću, kreativnošću i spremnošću djece da uče nešto novo.

U cijelom hrišćanskom svijetu, za Vaskrs je vezan običaj darivanja jajima, koja su simbol obnavljanja prirode i života.

Svi radovi koje su mališani kreirali biće preneseni uoči praznika u staru crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču gdje će biti izloženi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: