Mladost nadigrala Famos

28.04.2019.

ROGATICA – Iako je otišla kući sa dva gola u mreži, ekipa Famosa mora biti zadovoljna minimalnim porazom. Izgubila je od na ovoj utakmici znatno boljeg partnera. Nadigrana je u svim elementima igre i da su napadači Mladosti imali više sreće i spretnosti poraz gostiju je mogao biti znatno ubjedljiviji. Dvostruki strijelac Bojan Obradović, Ristanović, Rosić, Đurović i ostali igrači Mladosti mogli su do vrha napuniti mrežu Famosa. Propušteno je pet-šest zicera koje je bilo teže promašiti nego poslati loptu u mrežu golmana Igrama Nemanje Jovičića.

Dobra igra, koja se od poznavalaca prilika ocjenjuje kao jedna je od najboljih u posljednje dvije godine, Mladost je nagovijestila već od samog početka utakmice. Ređali su se napadi na gol gostiju, ali je gol pao tek u 24 minutu. Sa skoro 20 metara po sredini gola slobodan udarac izveo je na ovoj utakmici najbolji pojedinac, Bojan Obradović. Šut je bio precizan i toliko jak da loptu, i pored toga što ju je imao na rukama, golman Famosa nije uspio da zadrži i ona je završila iza njegovih leđa.

I drugi gol domaćina bio je malo remek djelo Bojana Obradovića. Sa ivice šesnaesterca pogodio je lijevi ugao gola Famosa i to je bio krajnji rezultat ove utakmice u kojoj je bila samo jedna ekipa – Mladost, dok će igrači Famosa pokušati da ovu utakmicu što brže zaborave.

I neuobičajeno, riječ-dvije u suđenju. Glavni sudija Dalibor Stupić u 23 minutu propustio je da crvenim kartonom kazni golmana Famosa, jer je grubo i na krajnje nesportski način zaustavio domaćeg igrača Rosića, koji je bio u izglednoj šansi da postigne gol za svoju eklipu. Ostali dio susreta odradio je bez greške.

MLADOST (Rogatica) 2 (0)
FAMOS 0 (0)

Strijelci: 1:0 B. Obradović u 24, 2:0 B. Obradović u 44 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar „9. Januar“ u Rogatici
Gledalaca: 50
Sudija: Dalibor Stupić (Trebinje) 7
Žuti kartoni: Ristanović (Mladost Rogatica), N. Lučić, Jovičić, Milinković (Famos).
Igrač utakmice: Bojan Obradović (Mladost Rogatica) 8.

MLADOST (Rogatica): Karišik -, J. Rajak 6,5 (od 46 minuta Mićo Rajak 6,5, Božović 7, Ristanović 7,5 (od 72 minuta Nerić -), Ćaćić 7,5, Lemez 7,5, B. Obradović 8, Rosić 7, Đurović 6,5 (od 77 minuata Šarenac -), Tošović 7, Miličević 7,5. Trener: Dragan Jovanović.

FAMOS: Jovičić 7, Mrđa 6, Frganja 6, D. Lučić 6, Mičić 5,5 (od 50 minuta Stojanović 5), Blažić 6,5, N. Lučić 5,5 (od 50 minuta Simović 5), Otović 5,5, Stevanović 5,5, Ruduljić 5,5 (od 57 minuta Spajić 5), Milinković 6. Trener: Aleksandar Simić.

Tekst i foto: Sreten Mitrović