Nedeljko Čubrilović u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. априла 2019. 058.ba

ROGATICA – Predsjednik Narodne skupšrine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović boravio je danas u kraćoj zvaničnoj posjeti opštine Rogatica. Primili su ga načelnik opštine Milorad Jagodić, zamjenik načelnika Jelena Karadžić i predsjednik Skupštine opštine Đoko Razdoljac.

Nakon što je izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Narodne skupštine našao vremena da posjeti Rogaticu, načelnik Jagodić rekao je okupljenim novinarima da su on i i njegovi saradnici upoznali visokog gosta sa aktuelnim stanjem u ovoj lokalnoj zajednici sa posebnim osvrtom na stanje u oblasti ekonomije uz činjenicu da je opština u poslije ratnom periodu propustila priliku da zadrži više od 9000 Srba koji su nakon egzodusa iz Sarajeva pokušali da nađu novi dom u Rogatici. Uz to većina bivših privrednih kolektiva u kojim je do rata 1992-1995. bilo zaposleno više od 5500 radnika prestala su da rade i otud činjenica da na području opštine ima veliki broj nezaposlenih koji sada, pogotovo mladi, napuštaju opštinu i odlaze u druge krajeve pa i druge zemlje.

Načelnik Jagodić istakao je takođe da opština Rogatica ima izuzetno dobru saradnju sa rukovodstvom i institucijama Republike Srpske i nada se da će iz te saradnje doći bolji dani za građane u ovoj opštini.

Obraćajući se novinarima predsjednik Čubrilović istakao je da je iz razgovora sa načelnikom Jagodićem i njegovim saradnicima stekao utisak da ovdje imaju dobru viziju kako unaprijediti uslove života i posebno većeg zapošljavanja. Osnov je šumarstvo i finalizacija drvnih sortimenata u čemu će imati podršku šire društvene zajednice. Podrška neće izostati ni kod realizacije ostalih infrastrukturnih i drugih projekata o kojim je danas bilo riječi. Neke inicijative moraju poći i odavde, rekao je na kraju predsjednik Narodne skupštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: