Odličan uspjeh učenika SŠC na regionalnim takmičenju iz srpskog jezika

14.04.2019.

ČAJNIČE – Na regionalnim takmičenju iz srpskog jezika održanom u Foči, učenici SŠC “Petar Petrović-Njegoš” postigli su više nego zapažene rezultate.

Među prvih pet takmičara troje je Čajničana. Katarina Klisura zauzela je drugo mjesto Dejan Tanasković četvrto, a Nikola Janjić peto u konkurenciji 16 takmičara.
“Pa ovo je divno iskustvo. Upoznao sam nekoliko divnih osoba. Rezultat i nije bitan koliko je to druzenje.”, kaže mladi Dejan Tanasković učenik drugog razreda Gimnazije.

Njegov školski drug i kolega iz razreda Nikola Janjić slično razmišlja:
“Predivno je iskustvo učestvovati na ovom takmičenju. Stekao sam dosta prijatelja. Rezultatom sam zadovoljan, ali opet to nije ni toliko bitno. Važno je učestvovati i družiti se.”

Katarina Klisura, inače učenica 2. razreda gimnazije u SŠC osvojila je drugo mjesto:
“Danas smo imali regionalno takmičenje iz srpskog jezika u Foči. Našu školu su predstavljala tri učenika i postigli smo veoma dobar rezultat. Ja sam osvojila drugo mjesto. Ali ovo nista ne bi bilo moguće bez naše profesorice Ljiljane Elezović kojoj se zahvaljujemo na sjajnoj pripremi i svemu što nas je naučila.”

Ovu sjajnu ekipu je predvodila fantastična Ljiljana Elezović, profesor srpskog jezika, koja svojim odličnim radom već decenijama oblikuje mlade čajničke umove, učeći ih pravilima srpskog jezika, ali i ljepotama srpske i svjetske književnosti.