Osnovci nižu uspjehe

19.04.2019.

ROGATICA – Vrijeme je kad se u školama skupljaju poeni za što uspješnije privođenje kraju školske godine pojedinačno i kolektivno. Osnovnoj školi „Sveti Savo“ u Rogatici ovih dana značajan broj poena donijeli su učenici osmih razreda sa takmičenja hemičara Sarajevsko-romanijske regije koje je održano na Sokocu.

Predvođeni nastavnicom Bogdankom Šarenac na takmičenju je učestvovalo pet učenika i čak četvoro ih je imalo zapažen uspijeh. U veoma jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Emilija Kojić, drugo Vanja Samardžić, treće Lidija Motika i peto Sara Radulović.

Emilija, koja je izborila pravo učešća na predstojećem republičkom takmičenju hemičara, Vanja i Lidija, reče direktorica Škole Snežana Pjevčević, dobile su diplome, Sara pohvalu, a nastavnica Šarenac priznanje za ostvarene rezultate njenih učenika.

Škola i osnovci iz Rogatice imali su zapaženo učešće i na petom Međunarodnom sajmu domaćih proizvoda u Rudom koji je održan ovih dana.

Ovo učešće došlo je nakon uspješno provedenog konkursa u osnovnim školama gornje drinske regije, odnosno Rudog, Štrpca, Foče, Višegrada, Rogatice i federalnog Goražda na temu „Naučimo zajedno, korak po korak – recikliraj i kreiraj čas za sve nas“ koji su ocjenjivani u dvije kategorije učenika – do petog (niži razredi) i od petog (razredna nastava) do zaključno sa devetim razredom.

Cilj je bio da se od otpadnih i poluotpadnih materijala izradi didaktički materijal i nastavna pomagala koja se mogu koristiti na redovnim časovima nastave.

Rogatički osnovci učestvovali su sa šest radova od kojih je jedan bio u prvoj kategoriji i osvojio prvu nagradu. Rad je bio pod nazivom „Senzorna ploča“ i djelo je učenika drugog razreda i produženog boravka sa učiteljicama Majom Kušić i Bojanom Mirić kao mentorima i namijenjen je izvođenju inkluzivne nastave i za nastavu drugih razreda.

Kao nagradu za uloženo znanje i trud rogatički osnovci dobili su mikroskop koji će dobro doći u nastavi biologije i hemije, naglasila je direktorka Pjevčević.